Stor uppslutning kring Ukraina-demonstration i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En stor folksamling skanderade taktfast ”Stoppa Putin – nej till kriget!” på Stora torget i Linköping under lördagen.

– Känslorna, de bara flödar ut. Jag är arg och besviken och frustrerad, sa Vita Kholod medan tårarna rann nerför hennes kinder.

En del av Stora torget i Linköping fylldes under lördagen av demonstranter under parollen ”Stand with Ukraine”. Många bar blågula plakat med texten ”Stop war” och flera var märkbart känslomässigt påverkade.

En efter en turades olika personer om att hålla tal och berätta om sina känslor inför kriget i Ukraina.

– Jag är så ledsen att det här händer. Det är fruktansvärt och helt obegripligt. Man är utelämnad på något sätt, sa Vita Kholok.

I videon berättar bland annat Mikael Rosell hur det känns att se bilder från sin frus hemstad, ”Williams mormor och morbror är ju där.”

Ivan Kozyatnyk var en av dem som höll tal på Stora torget i Linköping inför en stor församling människor med plakat och banderoller. Foto: Tina Enström, SVT
Många människor, både personer med bakgrund från Ukraina och andra Linköpingsbor, samlades under lördagen på Stora torget för att demonstrera mot kriget i Ukraina. Foto: Tina Enström, SVT
En del av Stora torget i Linköping fylldes av människor som ville visa sina protester mot kriget i Ukraina. Foto: Tina Enström, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.