Polisen undersökte platsen med hund Foto: Niklas Luks

Misstänkt mordförsök i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågår just nu i Hageby i Norrköping. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Strax före klockan 14 ringde vittnen till polisen och berättade att ett föremål hade kastats in i en lägenhet på Sågaregränd. Den som ringde kunde inte beskriva vilken typ av föremål det var som kastats in.

– Enligt de första uppgifterna skulle föremålet brinna, men det stämmer inte, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Personerna i lägenheterna blev väldigt oroliga, lägger han till.

Stor polisinsats

Flera polispatruller åkte till platsen och sökte genom den aktuella lägenheten. Ingen brand upptäcktes och ingen person var skadad.

– Exakt vad som hänt vet vi inte ännu, men vi har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen försök till mord, säger Thomas Agnevik. 

Ännu ingen misstänkt

Polisen arbetar vidare med att hålla förhör med olika personer för att kunna bilda sig en uppfattning om vad det är som har hänt. I nuläget finns det ingen misstänkt eller frihetsberövad. 

– Vi har stött på flera personer i det här ärendet som vi känner till sedan tidigare, säger Thomas Agnevik.

Polisen undersöker platsen med hundpatrull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.