Strömsborgs särskilda boende blir inte privat

Uppdaterad
Publicerad

Strömsborg i Motala som är ett särskilt boendet för äldre kommer inte att upphandlas för privat drift, enligt beslut på socialnämndens sammanträde.

Socialdemokraterna fick stöd av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Det var i januari som en oenig socialnämnd beslutade att äldreboendet skulle privatiseras.

Socialförvaltningen har tagit fram förfrågningsunderlag för upphandling och en riskanalys. Under tisdagens sammanträde skulle nämnden fatta beslut om underlag till upphandling av Strömsborg för privat drift. Socialdemokraterna yrkade på avslag och då de fick stöd av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna föll förslaget. 

Dessutom yrkades att beslutet att upphandla skulle rivas upp i sin helhet. Oppositionen med stöd av V och SD kunde då få igenom ett nytt beslut och upphandlingen av Strömsborg stoppas.

SVT Nyheter Öst har tidigare bjudit in politiker för debatt i ämnet,  se klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.