Hör vad studenten Elliot Jangenstedt tycker om kollektivtrafiken i Östergötland. Foto: SVT

Studenten Elliot om Östgötatrafiken: ”Det är för dyrt”

Publicerad

Det skiljer sig mycket när det kommer till vad ungdomar får betala för en enkelbiljett i kollektivtrafiken runt om i Sverige.

Östgötatrafikens pris på 18 kronor för en enkelbiljett är något över rikssnittet på 16 kronor.

Studenten Elliot Jangenstedt tycker att det blir för dyrt att åka flera gånger i veckan, men ger samtidigt också beröm för bland annat rena bussar.

För att höra Elliot Jangensstedts åsikter se klippet övanför.

Handlar om att prioritera

Även fast Östgötatrafiken ligger lite över snittet så gäller också ungdomsbiljetten upp till och med 25 år, något som inte är vanligt i andra län.

För Östgötatrafikens VD, Sofia Malander, handlar biljettpriser mycket om prioriteringar. Som till exempel pris kontra hur ofta kollektivtrafiken kan åka.

–  Vi ser i alla undersökningar att fler avgångar efterfrågas mest av allt. Då måste man jobba på olika sett för att det ska finansieras och där är biljettintäkterna en viktig del, säger Sofia Malander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.