Foto: Carl Bruno Tersmeden / SVT

Studenterna har åkt hem – ödsligt i nya studentkollektivet

Publicerad

Intresset för att bo i studentkorridor har minskat på många håll i landet. I Linköping försökte man vända den trenden genom att satsa på en ny typ av boende, studentkollektivet Vallavåningen.

– Jag har bott i vanlig korridor tidigare men tyckte att det var för tråkigt, folk höll sig bara på sina rum, berättar Simon Andersson, en av de boende i kollektivet.

Dåliga tider för umgänge

Vallavåningen är två kollektivvåningar med 15 studenter i varje. De byggdes när den nya stadsdelen Vallastaden växte fram intill Linköpings universitet 2018. Själva idén är att bostadsrummen hålls väldigt små för att man istället ska vara i de gemensamma umgängesrummen.

Simon Andersson berättar att de fungerar, att man blir som en familj, men att det nu är rätt så ödsligt. Coronapandemin har gjort att de flesta åkt hem till sina föräldrar.

Se mer om det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet