S:t Petrikyrkan

Studieförbund tar över Mariakyrkan

Publicerad

Det blir Studiefrämjandet som tar över Mariakyrkan i Eskilstuna. Samtidigt säger styrelsen i Strängnäs stift nej till en försäljning av S:t Petrikyrkan som också står tom.

Mariakyrkan i Eskilstuna är nu såld till studieförbundet Studiefrämjandet för drygt 5 miljoner kronor. Studiefrämjande som idag har lokaler i centrala Eskilstuna flyttar in i den avkristnade kyrkan. En flytt som ska vara fullt genomförd till årsskiftet.

-Jag är helt tillfreds med att det blir ett studieförbund som tar över kyrkan, det har fungerat väldigt bra vid en tidigare liknande lösning, säger Tomas Lindroos från Eskilstuna församlings kyrkoråd.

Samtidigt har stiftsstyrelsen sagt nej till en försäljning av S:t Petrikyrkan, en annan kyrka som idag står tom, utan verksamhet.

-Jag uppfattar att det nu råder enighet i kyrkorådet om att vi ska behålla de kyrkor som finns kvar, säger Tomas Lindroos.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer