Foto: SVT/Axel Brantemo

Succé för Norrköpingssyskon i Finnkampen: ”Finns en rivalitet”

Publicerad

Emil Milan de la Oliva vann 10 000 metersloppet under Finnkampen. Dessutom satte han ett nytt personbästa och ett svenskt juniorrekord på distansen. Samtidigt gjorde systern Alice Milan de Oliva, 15 år, Finnkampsdebut – den yngsta debutanten sedan 70-talet.

I helgen var det dags för Finnkampen – en kamp som slutade med seger för Sverige. Två som utmärkte sig särskilt under friidrottslandskampen var Norrköpingssyskonen Emil och Alice Milan de la Olivia. Emil Millán de la Oliva vann 10 000 metersloppet under Finnkampen på tiden 29,10,22.

– Konstigt nog hade jag en stark spurt de sista fem hundra och la in en riktig rökare där, säger Emil Milan de la Olivia till SVT Nyheter Öst.

Norrköping

Redan under söndagen kom familjen tillbaka till Norrköping. SVT Nyheter Öst tog ett snack med Emil efter succén i Finkampen.

Se mer i klippet ovan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet