Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kårordförandens oro: Prisökningar kan påverka studenters resultat Foto: August Askbom/SVT

Kårordförandens oro: Prisökningar kan påverka studenters resultat

Uppdaterad
Publicerad

Inflationen och prisökningar kan påverka studenters resultat, menar Simon Ågren, kårordförande i studentkåren Stuff i Linköping. Detta till följd av att många studenter tvingas jobba för att få det att gå ihop ekonomiskt.

– Det är ovanligt att höra en student som inte är påverkad i dagsläget, säger Simon Ågren.

För att möta inflationen höjs studiemedlen med 8,7 procent under 2023. En välkomnad höjning, men inte tillräcklig menar Simon Ågren som ser att studenter tvingas jobba vid sidan av sina studier. Något som kan komma att påverka studenters hälsa och studieresultat.

– Tanken är att man ska kunna studera på heltid och att det ska finnas tid för återhämtning. Finns inte de förutsättningarna kommer färre att klara av sina studier, säger Simon Ågren.

Fortsätter inflationen och prisökningarna befarar Simon Ågren att färre kommer ha råd att studera och att det i slutändan kan komma att bli en klassfråga.

Hör honom berätta på vilket sätt i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.