Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Kjellström, SMHI:s professor i klimatologi svarar på tre frågor om konferensen i klippet. Foto: SVT

Sveriges största klimatkonferens i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 16-18 maj så har Sveriges största konferens någonsin med fokus på klimatforskning hållits i Norrköping. Under de tre dagarna så deltog cirka 600 pesoner.

På Louis De Geer Konsert & Kongress så har Swedish Climate Symposium 2022 lockat klimatforskare och andra verksamma inom ämnet från hela Sverige.

Det är den största konferensen av sitt slag i Sverige någonsin. Målen var att samla all klimatkunskap från olika experter och också kunna ge forskare en möjlighet till kunskapsutbyte.

Norrköping

Framtida beslut

– Då kan vi ge en gemensam bild som vi kan förmedla till samhället i stort och politiker, säger Erik Kjellström som är professor i klimatologi på SMHI.

En viktigt mål för konferensen är att fakta och vetenskap ska ligga till grund för framtida beslut som ska tas om klimatet.

Hör Erik Kjellström, SMHIs professor i klimatologi svara på tre frågor om konferensen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet