I klippet får du ett smakprov på vad du kan se i årets dokumentärfotosalong på Arbetets museum. Foto: Jeppe Gustafsson / Tobias Holmqvist/SVT

SVT Nyheter Öst:s ”En ovanlig vardag” visas på Arbetets museum

Uppdaterad
Publicerad

Genom att samla in bilder och filmer från allmänheten och frilansfotografen Jeppe Gustafsson har SVT Nyheter Öst skildrat hur coronapandemin plötsligt förändrade hela samhället och våra liv.

Nu kan du se utvalda delar från projektet ”En ovanlig vardag” i årets dokumentärfotosalong på Arbetets museum i Norrköping, som visas mellan 24 september 2020–10 januari 2021.

– SVT:s projekt speglar hur coronapandemin har förändrat livet och vardagen för oss alla. Både Dokumentärfotosalongen och 'En ovanlig vardag' handlar om människors egna bilder, berättelser och erfarenheter. Vi är glada att kunna visa dem tillsammans, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum.

Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum, gästade vår studio för att prata mer om dokumentärfotosalongen 2020:

Norrköping

– Det har varit ett otroligt intressant och spännande projekt. Att följa och dokumentera människors vardagsliv under den svåra tid vi levt i har varit en drömuppgift för en fotograf. Att på nära håll se när samhället går samman har varit fint, säger frilansfotografen Jeppe Gustafsson.

Foto: SVT Christian Zetterdahl

Se mer om projektet ”En ovanlig vardag” här.

Foto: SVT Christian Zetterdahl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet