Swedish Match har signat avtalet med Gotlands snus Foto: TT

Swedish Match köper majoritetspost i Gotlandssnus

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Swedish Match köper en majoritetspost i Gotlandssnus.

– Gotlands snus är ett starkt märke och det växer, säger Emmett Harrison, vice president på Swedish Match.

Gotlandssnus grundades 2002 och har i dag omkring 30 anställda och cirka 20 000 snusdosor säljs dagligen. Gotlandssnus har en omsättning på omkring 50 miljoner kronor om året. Swedish Match har signat avtalet med Gotlands snus, men köpet kommer inte gå igenom förrän den 22 augusti.

– De är starka och vi har en version med att ha en rökfri värld, det är också spännande att de håller till just på Gotland och de har en väldigt bra produktion med personal, säger Emmett Harrison.

Under förmiddagen har Gotlandssnus vd Henrik Jakobsson haft ett informationsmöte med personalen.

– Jag är jättenöjd, och det fantastiskt bra för både Gotland och Gotlandssnus. Det finns mycket förändringar politiskt och vi behöver massor med hjälp. Min vision har alltid varit att skapa arbetstillfällen något som nu kan stödjas, det är därför jag gör det här, säger Henrik Jakobsson.

Enligt snuscentralen.org handlar affären om 300 miljoner kronor, något som varken Gotlandssnus eller Swedish Match vill bekräfta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.