Elever fick ställa EU-frågor till talmannen

Publicerad

Talmannen Andreas Norlén från Norrköping besöker skolor för att träffa förstagångsväljare. Han är där för att svara på frågor och informera om hur riksdagen jobbar med EU-frågor.

– Som partipolitisk neutral talman så får jag ju inte delta i valkampanjen, men jag vill ändå bidra till skapa uppmärksamhet kring att valet till Europaparlamentet snart äger rum och samtidigt passa på att informera hur riksdagen jobbar med EU-frågor, säger Andreas Norlén, riksdagens talman.

Första stoppet blev bara ett par hundra meter från hans hem i Norrköping. Hagagymnasiets aula var fullsatt till sista rad av elever. En handfull hade med sig egna frågor om exempelvis talmansrollen, Norléns egen bakgrund och vilka frågor EU kan besluta om.

– Stort engagemang och kunniga elever som ställde väldigt bra frågor, tyckte Norlén om mottagandet.

Andreas Norlén berättar mer om besöket på Hagagymnasiet Foto: SVT

Turnén fortsätter nu till Eskilstuna, Uppsala och Västerås och görs tillsammans med Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige och Göran von Sydow, tf. direktör vid Svenska institutet för europapolitiska studier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet