Tände eld på socialtjänsten – döms till fängelse

Publicerad

Den 20-åriga man som i början av december tände eld inne på socialtjänsten i Motala döms nu. Linköping tingsrätt dömer honom till fängelse i två år för flera brott.

Mannen döms till fängelse i två år för olaga hot, skadegörelse, mordbrand, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Det var på eftermiddagen den 9 december förra året som polis och räddningstjänst kallades till socialtjänsten på Drottninggatan i Motala. På platsen hade en 20-årig man tänt eld på papper i ett papperställ och papper som låg på ett bord. Mannen kastade även en dator och en skrivare. Han kunde gripas på plats av polisen.

Motala

Arg och besviken

Bakgrunden till händelsen är enligt domen att mannen, som är hemmahörande i Afghanistan, var arg och besviken på socialtjänstens behandling av hans ärende. Han var hungrig och saknade pengar till mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet