Anton Dahllöf, hamnkapten Arkösund, om hur sommaren varit. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Tapp av utländska båtgäster – men många dagsbesökare i Arkösund

Uppdaterad
Publicerad

Gästhamnen i Arkösund med 100 gästplatser har märkt av coronapandemin, men sett till antalet totala besökare är det bara en liten minskning. Runt 200 utländska gäster har uteblivit, men hamnen har ändå varit välbesökt och coronaeffekten har inte varit så märkbar.

– Det är ingenting vi har märkt av i dagsläget egentligen. Vi har haft en ganska bra kundtillströmning ändå. Det är väl nu under lågsäsongen som vi börjar märka av detta, säger Anton Dahllöf, hamnkapten i Arkösund.

Runt 200 utländska besökare har uteblivit, men många har ändå besökt Arkösund över dagen, säger han vidare.

– Jag tror hamnar som ligger mer i anslutning till större städer har påverkats mer, då de är ett större turistmål, säger Anton Dahllöf.

Generell minskning

Under högsäsongen i juli hade Arkösunds hamn besök av runt 1 400 båtar, vilket är ungefär hundra färre än normalt.

– Jag har inte märkt någon större skillnad. Det har varit en kortare men mer intensiv period. Fler som valt att göra dagsutflykter, men något färre i hamn, säger Alexander Selin, hamnkapten i Arkösund.

Alexander Selin, hamnkapten i Arkösund. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.