Tingsrätten i Norrköping. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Tidigare dömd för våldtäkt åtalas för att ha utnyttjat 11-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man från Linköping åtalas vid Norrköpings tingsrätt misstänkt för flera brott riktade mot en 11-årig flicka bosatt på en mindre ort i Östergötland. 28-åringen är sedan tidigare dömd för både våldtäkt och försök till våldtäkt.

Händelserna ska ha utspelat sig förra året. Sammanlagt är mannen nu åtalad för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, försök till sexuellt övergrepp mot barn, kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte och barnpornografibrott. Det är samma 11-åring som ska vara målsägande i samtliga brott mannen nu åtalas för.

Mannen förekommer sedan tidigare i brottsregistret. 28-åringen har tidigare dömts till fängelse i 3 år för våldtäkt och fängelse i 1 år och 4 månader för misshandel och försök till våldtäkt. De tidigare brotten har inträffat i Östergötlands och Örebros län.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.