Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl / TT

Tillstånd för ny vattentäkt på Fårö

Publicerad

Nacka tingsrätt meddelade i dag att Region Gotland får tillstånd att använda en ny vattentäkt vid Ava på Fårö. Med tillskottet av denna vattentäkt ska regionen inte längre behöva använda sig av tankbilar för att försörja fastigheter med vatten.

Regionen skriver i ett pressmeddelande att de har förhoppningar om att täkten ska kunna användas redan i höst. Teknikförvaltningen har under sex år undersökt vattentäkten och väntat på tillstånd för att använda sig av den.

Vattenförbrukningen i ledningsnätet kring Sudersand har vissa dagar varit så hög, att regionen tvingats sätta in extra tankbilar med vatten från Gotlands fastland, vilket inte är hållbart i längden, enligt regionen.

– Vi uppmanar alltid alla att inte använda vårt kranvatten när de fyller poolerna. Det är ju vårt viktigaste livsmedel, och vi har brist på det. Man kan köpa både söt- och saltvatten som körs dit med tankbil. Det finns många entreprenörer som erbjuder detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet