Tomas Ängshammar, kommunikationschef på Gotlands regemente. Foto: Försvarsmakten och SVT

Tillträdesförbud vid marinhamnen i Fårösund

Uppdaterad
Publicerad

Delar av marinhamnen i Fårösund har fått tillträdesförbud. Med anledning av den pågående beredskapsinsatsen på Gotland meddelar Gotlands regemente, P18, på sin facebooksida att hamnen betraktas som ett tillfälligt skyddsobjekt.

Hamnen används i den pågående insatsen av våra egna förband. Vi kommenterar inte vad vi har för förband på olika platser, säger Tomas Ängshammar, kommunikationschef på Gotlands regemente.

Flera nationer

Skälet till beredskapsinsatsen på ön är en ökad verksamhet av örlogsfartyg från flera nationer i Östersjön. Försvaret nämner framför allt att ryssarna med kort varsel drog igång en övning.

Gotland

– Alla håller koll på varandra.

Fotoförbud

Hur länge kommer insatsen vara igång på Gotland?

– Det berättar vi inte, men det kommer märkas när det är över.

– Marinhamnen kommer betraktas som ett skyddsobjekt så länge som det behövs. Det finns civil verksamhet där och vi tar så stor hänsyn det går. Men på vissa delar vill vi inte ha in folk och det är förbjudet att fotografera där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet