Visa alla (5)

Timmerbil välte – blockerade båda körfälten

Publicerad

Efter att en lastbil med timmer vält över vägen blev det på måndagsförmiddagen totalstopp i båda riktningarna på riksväg 55 norr om Norrköping, strax söder om Simonstorp.

Räddningstjänsten var snabbt på plats med fyra enheter.

– Vi hjälper ambulanssjukvården att ta hand om chauffören, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, till SVT Nyheter Öst under morgonen.

Det blev snabbt kö på platsen. Foto: Niklas Luks

Efter olyckan blev det totalstopp i båda riktningarna och långa köer.

– Det kommer att vara det under en längre tid eftersom det är timmer över hela vägen, det kommer att ta en tid att sanera vägbanan, vi uppskattar det till tre timmar, sa Daniel Agerhult vid 10-tiden.

– Polisen ska försöka leda om trafiken så att det ska rulla så fort som möjligt, det finns just nu ingen prognos på när de kan börja göra det, säger Daniel Agerhult.

Vid klockan 11.40 meddelade Trafikverket att trafiken leds om till väg 52 och 216.

Foto: Niklas Luks

I olyckan drog timmerbilen med sig cirka hundra meter vajerräcke.

– Det är ganska halt på platsen, det fick vi redan på vägen ut att det ska vara, säger Daniel Agerhult.

Förd till sjukhus

Vid lunchtid sköt Trafikverket fram prognosen till då trafiken kan släppas på. Den nya prognosen blev att allt ska vara klart vid 17.

Efter olyckan fördes föraren till sjukhus i ambulans. Enligt en bulletin från Region Östergötland hade han ådragit sig lindriga skador och skulle få stanna kvar på Vrinnevisjukhuset i Norrköping för observation.

Uppdatering kl. 17.00

Trafikverket meddelar att vägen är åter öppen i båda riktningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer