Demirok upprörd över trafiksituationen utanför skolorna

Publicerad

Förra veckan frågade sig Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok (C) på Twitter om det finns något större trafikkaos än det utanför skolorna på mornarna. Detta trots att trafiksituationen är ett av hans ansvarsområden.

Med kallare mornar ökar antalet barn som får skjuts till skolan, och ju fler som skjutsar sina barn desto större är risken för trafikkaos utanför skolorna.

Det uppmärksammade Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok larm i en tweet förra veckan. I tweeten skrev han: ”Visa mig en enda plats som har större trafikkaos kl 07:50 än utanför en grundskola.”

Är själv ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Samtidigt är han ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och en av de som bestämmer över trafiksituationen utanför Linköpings grundskolor.

På måndagen utvecklade han sitt resonemang för SVT:s reporter John Senewiratne.

SVT Nyheter Öst ställde frågan hur det ser ut där du bor, och den övervägande majoriteten av de som svarade i chattan håller med Demirok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet