Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Lastbilschaufför anhållen – misstänks ha vållat kvinnans död

Uppdaterad
Publicerad

Vid 11-tiden på tisdagen beslutade kammaråklagaren och förundersökningsledaren Karin Lejefors att anhålla den lastbilschaufför som var inblandad i gårdagens dödsolycka på E4 utanför Norrköping.

– Det jag kan säga är att vi har en person anhållen, misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Som utredningsläget ser ut nu har det hållits förhör med vittnen på platsen. Det som väntar i utredningen framöver är framför allt en teknisk undersökning av fordonen.

– Det vi jobbar med just nu är att undersöka fordonen som har varit inblandade, säger Karin Lejefors.

Beslutet om att anhålla mannen som körde lastbilen fattades utifrån skadeläget på olycksplatsen.

Ännu finns det ingen klar bild av händelseförloppet och Karin Lejefors menar att det är för tidigt i utredningen då fler utredningsåtgärder väntar.

Tre fordon var inblandade i olyckan, två lastbilar och en personbil. Vid olyckan avled en kvinna i 40-årsåldern, två män vårdas på sjukhus för en av dem är läget kritiskt. En av de som vårdas på sjukhus är lastbilschauffören i 45-årsåldern som nu har anhållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.