Tre anhållna efter polistillslag i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisens Nationella operativa avdelning, Noa, genomförde under måndagsförmiddagen husrannsakningar i stadsdelen Söder i Norrköping. De slog till på två adresser och tre personer har anhållits av åklagare efter tillslagen, något som Norrköpings Tidningar först rapporterade om.

Varken polis eller åklagare vill berätta särskilt mycket om husrannsakningarna förutom att det inte var personal från regionen som genomförde dem.

– Jag kan säga att vi inte längre är på plats och att det aldrig fanns några risker för annan person, säger polisens presstalesperson, Åsa Willsund, till SVT Nyheter Öst.

Ekobrottsmyndigheten

Åklagaren avslöjar att det handlar om ekonomisk brottslighet.

– Det är en insats jag besluta om. De anhållna har tilldelats försvarare och de kommer höras under dagen, säger Marianne Staaf, åklagare på Ekobrottsmyndigheten i Linköping.

Mer specifika detaljer om utredningen får vi i nuläget inte veta.

– Nej, jag vill inte gå in på det, Jag tror inte vi kommer gå ut med någon mer information under dagen. Om någon begärs häktad ska det ske senast på torsdag klockan 12, säger Marianne Staaf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet