Trojan Shield-insats i Linköping – tre personer åtalas för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer åtalas för grovt narkotikabrott sedan de förvärvat och förvarat 4 656 gram amfetamin. Det misstänkta brottet har enligt åklagaren skett i början av juni i Linköping och avslöjades i polisinsatsen Trojan Shield.

Enligt stämningsansökan fick en av männen, 32 år gammal, information om leveransen som han sedan vidarebefordrade till den andra mannen, 49 år gammal.

Narkotikan har de två männen tillsammans med en kvinna i 32-års åldern sedan förvarat i den ena mannen och kvinnans gemensamma bostad i Linköping. 1 893 gram amfetamin har beslagtagits av polis. Någon gång under tidsperioden den 5 juni och den 7 juni har cirka 2 763 gram av det aktuella narkotikapartiet överlåtits till andra personer i Linköping eller på okänd plats i riket, enligt åtalet.

Enligt stämningsansökan bör brottet bedömas som grovt eftersom det avsett en särskild stor mängd narkotika och att det varit en del av en verksamhet som bedrivits i större omfattning.

En av de åtalade medger förvaring, men förnekar brott. De andra nekar brott.

De tre åtalade avslöjades i somras då polisen gjorde ett större tillslag genom en FBI-kontrollerad krypteringstjänst. En av männen har starka kopplingar till ett kriminellt mc-gäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.