Esmeralda från Norrköping blev bara tre år gammal. Foto: Privat

Treåriga Esmeraldas död: Försvaret presenterar ny bevisning för hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings tingsrätts dom mot mamman till treåriga Esmeralda som dog under oklara omständigheter i sitt hem överklagades av båda sidor. Nu har även försvaret presenterat ny bevisning inför att målet skall tas upp av Göta hovrätt den 24 maj.

Det var i somras som Esmeraldas mamma dömdes till fängelse i ett år och nio månader för grovt vållande till annans död och narkotikabrott. Åklagarsidan lämnade i slutet av januari in bevisning som man menar ska styrka brottsrubriceringen mord eller dråp.

Även försvarsadvokat Emelie Righammar har nu lämnat in ny bevisning som man å sin sida menar ska visa på att Esmeraldas död var en olyckshändelse och att mamman inte alls haft något långvarigt narkotikamissbruk.

Förutom att försvaret vill hålla tilläggsförhör med vittnen som redan hörts, så kallar man ett nytt vittne som inte förekommit vare sig i polisens förundersökning eller i tingsrätten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagaren och försvarsadvokaten har olika tolkningar av vad som inträffade när Esmeralda dog den 28 januari och fram till att hon hittades av polisen den 30 januari. Foto: Privat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet