Två anhållna efter allvarlig knivskärning i Skärblacka

Uppdaterad
Publicerad

Runt midnatt på nyårsnatten larmades polisen till Skärblacka, Norrköping, med anledning av en misshandel utomhus.

En stickskadad man fördes med ambulans till sjukhus strax efter tolvslaget.

Intensivvård

Mannen i 22-års åldern är allvarligt skada och inlagd på intensiven, berättar Region Östergötland. Han är hemmahörande i Norrköpings kommun.

Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och talade med vittnen, vilket resulterade i att två personer greps, misstänkta för grov misshandel.

Högre misstankegrad

Dessa två, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern anhölls under nyårdagens morgon.

– Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, alltså med en högre misstankegrad. Kvinnan är skäligen misstänkt för grov misshandel, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Nyårsnatten i Östergötlands län

Polisen har mellan klockan 22-07 hanterat 171 ärenden. Fyra personer har gripits. 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tio personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

– Vi har fått många samtal om smällare, rakteter och fyrverkerier, och det är som en vanlig nyårsnatt. Pandemin verkar vare sig ha gjort det lugnare eller värre, Angelica Israelsson Silfver.

Strax före tolvslaget hade det samlats mycket folk i Aktivitetsparken i Skäggetorps centrum i Linköping.

– Det var stökigt på plats och ungdomar sköt raketer mot polisen, men för att kontrollera och lugna situationen avlägsnade polisen en handfull personer och det gav önskad effekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.