Den 26 november 2019 larmades polis och ambulans till en lägenhet i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks

Två åtalas för mord efter dödligt lägenhetsbråk i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 november 2019 larmades polis och ambulans till ett lägenhetsbråk i centrala Norrköping där en man hittades allvarligt skadad. Mannen avled senare på sjukhus. Nu åtalas de två män – 40 och 42 år gamla – som greps på plats i lägenheten.

– Jag anser att den rättsmedicinska obduktionen, den tekniska undersökningen och blodbildsanalysen tillsammans med övrig muntlig och skriftlig bevisning ger stöd för att åtala männen för mord. De befann sig båda tillsammans med den nu avlidne mannen i lägenheten, säger kammaråklagare Karin Evlinger i ett uttalande.

Offret hade utsatts för upprepat våld mot huvud, ansikte och kropp. Våldet har bland annat orsakat frakturer och hjärnskador samt blödningar. De åtalade utsatte den avlidne för våld och försatte honom i en hjälplös situation, menar åklagaren.

– Mannen avled till följd av hjärnskador och förblödning var för sig eller i kombination. De åtalade har underlåtit att inom rimlig tid ringa efter ambulans eller på annat sätt tillkalla sjukvårdspersonal. Jag anser därför att de åtalade varit likgiltiga inför den uppenbara risk som fanns att mannen skulle avlida till följd av de skador som de åsamkat honom, säger Karin Evlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet