Männen i 50-årsåldern misstänks för grovt narkotikabrott. Foto: Polisens förundersökning

Två döms till långa fängelsestraff efter stort knarkbeslag i Motala

Publicerad

Två män bosatta i Motala – 55 och 52 år gamla – döms till fem års fängelse vardera av Linköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott.

Männen greps på måndagseftermiddagen den 30 januari i år när polisen gjorde en husrannsakan i en lägenhet på Lustigkullevägen i Motala. Ytterligare en husrannsakan gjordes sedan i en bostad på Nedre Kaptensgatan.

Sammanlagt kunde polisen beslagta mer än två kilo 3-CMC – så kallad kristall, cirka tre kilo cannabis och 35 gram amfetamin. Förutom narkotikan hittades även en låtsas-snopp – designad för att kunna användas för att undgå att åka fast vid urinprov.

55-åringen har förnekat brott och 52-åringen har erkänt narkotikabrott av normalgraden. Båda männen är sedan tidigare ostraffade.

Polisen: ”Motala är epicentrum”

Narkotikapolis Lennart Karlsson, som även är ordförande i Narkotikapolisföreningen, har tidigare beskrivit Motala som epicentrum för användandet av drogen. 

– Det går ett bälte genom Sverige. Från trakten kring Sandviken-Gävle, ner genom Uppland, Sörmland, Östergötland. Motala är epicentrum, säger han i en tidigare artikel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så påverkas du av drogen kristall – från välmående till självmordstankar på ett halvår. I videon hör du behandlingssekreterare Kristian Issa förklara hur fort det kan gå. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.