Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mark Henriksson (M) är oroad över utvecklingen i Motala där allt fler unga testar drogen kristall. Foto: SVT

Motala beskrivs som epicentrum för drogen kristall – kommunalrådet: ”Hör av er”

Uppdaterad
Publicerad

Motala står inför stora utmaningar för att komma till rätta med drogen kristall bland barn och unga. Kommunstyrelsens ordförande Mark Henriksson (M) menar att det krävs gemensamma krafter.

Cannabis har länge varit den vanligaste drogen bland unga. Men nu har den syntetiska och mycket beroendeframkallande drogen kristall tagit över bland yngre tonåringar i flera svenska städer, bland annat Motala – som av polisen beskrivs som epicentrum för drogen.

– Det är bekymmersamt att se att det går så långt ner i åldrarna. Det senaste jag hörde så var det en 10-åring som använt drogen, säger Mark Henriksson.

Fler unga missbrukar kristall

Uppmaningen till föräldrar

Han uppmanar föräldrar att söka information om drogen och utbilda sig i drogmissbruk.

– Man får gärna höra av sig till Mini Maria här i Motala. Eller till kommunen, polisen eller socialtjänsten om man undrar över något kring droger, det är min uppmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fler unga missbrukar kristall

Mer i ämnet