Männen i 50-årsåldern misstänks för grovt narkotikabrott. Foto: Polisens förundersökning

Stort kristallbeslag efter husrannsakan i Motala – två män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 50-årsåldern åtalas vid Linköpings tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott. Bland annat ska de båda männen ha sålt den populära drogen 3-CMC, som även går under namnet ”kristall”.

De båda männen greps den 30 januari tidigare i år. De misstänks för grovt narkotikabrott efter att ha sålt narkotika. Vid husrannsakan hittades flera olika sorters droger i två olika bostäder. Det handlar bland annat om drygt 2 kilo 3-CMC och förpackningar med både hasch och amfetamin.

I förhör nekar båda männen till brott. Förutom stora mängder narkotika hittades även en låtsas-snopp – designad för att kunna användas för att undgå att åka fast vid urinprov.

Fler unga missbrukar kristall

Motala ”epicentrum” för kristall

De båda männen ska ha innehaft stora mängder av 3-CMC – en populär drog som framför allt används i mindre städer. Narkotikapolis Lennart Karlsson, som är ordförande i Narkotikapolisföreningen har tidigare beskrivit Motala som epicentrum för användandet av drogen. 

– Det går ett bälte genom Sverige. Från trakten kring Sandviken-Gävle, ner genom Uppland, Sörmland, Östergötland. Motala är epicentrum, säger han i en tidigare artikel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så påverkas du av drogen kristall – från välmående till självmordstankar på ett halvår. I videon hör du behandlingssekreterare Kristian Issa förklara hur fort det kan gå. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fler unga missbrukar kristall

Mer i ämnet