Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På natten mot torsdag exploderade två portar i centrala Norrköping samtidigt. Foto: Foto: Ulf WighVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två explosioner i Norrköping: “Portarna söndersprängda”

Uppdaterad
Publicerad

Två portuppgångar i flerfamiljshus exploderade nästan samtidigt på två olika adresser i centrala Norrköping på natten mot torsdag. Ingen människa har kommit till skada.

– Det bor ganska många människor i de utsatta husen och i husen runt omkring, som har hört explosionerna i portuppgångarna, säger Magnus Holmström vakthavande befäl på Polisregion Öst.

Under natten mot torsdag inkom flera larm strax efter klockan 02.00 om explosioner i trapphus på två centrala adresser i Norrköping.

– Larmen om explosionerna i respektive portuppgång inkom med bara några minuters mellanrum, säger Magnus Holmström vakthavande befäl på Polisregion Öst.

– Någon form av explosion har skett men vi vet ännu inte varför.

Portarna är söndersprängda

Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada. Däremot är det materiella skador i båda trappuppgångarna.

– Portarna är söndersprängda. Den ena porten har något mindre skador än den andra, säger Magnus Holmström.

Polisen har spärrat av på båda platserna och en kriminalteknisk undersökning kommer att göras under morgonen. Bombskyddet har dock inte kallats in då polisen bedömde att det inte behövdes.

Polisatruller är på plats och började omedelbart höra boende i huset och boende i omkringliggande hus för vittnesmål.

– Det bor ganska många människor i de utsatta husen och i husen runt omkring, som har hört explosionerna i portuppgångarna. Vi har redan börjat höra boende, säger Magnus Holmström.

Förtegen om orsak

Polisen vill ännu inte uttala sig om vad det är som detonerat eller varför detonationerna ägt rum. Inte heller vill polisen dra några slutsatser ännu om explosionen har att göra med den organiserade brottsligheten.

– Det är för tidigt att säga. Utredningen kommer att gå igenom vilka bakomliggande orsaker som kan finnas, säger Magnus Holmström.

Många boende på adresserna i centrala Norrköping ringde in till polisen om att man hört explosionerna. Foto: Wighsnews

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Norrköping

Mer i ämnet