Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clas Svahn är ordförande för AFU (Archives for the unexplained) som finns i Norrköping. I klippet berättar han mer om museets utställning. Foto: Axel Brantem

Utställningen ”Ufo Norrköping” landar på Arbetets museum: ”Inte bara gröna gubbar”

Uppdaterad
Publicerad

En utställning som skildrar både världens största ufo-arkiv ”Archives for the unexplained” och Crazy pictures-filmen Ufo Sverige – det har nu blivit verklighet på Arbetets museum i Norrköping.

Ufo-arkivet ”Archives for the Unexplained” finns i Norrköping och filmkollektivet Crazy pictures är baserade i samma stad. Det är bakgrunden till att Arbetets museum nu sätter upp uppställningen ”Ufo Norrköping”.

– Det var egentligen aldrig ambitionen att vi skulle göra Norrköping till en ufo-stad, men det väldigt kul att det blev lite så, säger Victor Dannell, som är med i filmkollektivet Crazy pictures.

Victor Dannell är medlem i det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy pictures. I julas hade deras film "Ufo Sweden" premiär Foto: Axel Brantemo/SVT

”Jag är förvånad”

Clas Svahn är ordförande för ufo-arkivet i Norrköping. Arkivet omfattar idag ett bibliotek med 4 000 hyllmeter med 37 000 titlar och 75 000 originalrapporter om ufo-observationer, cirka en miljon tidningsklipp, 500 rullband och 10 000-tals foton och illustrationer.

– Det är inte så enkelt. Det är inte bara gröna gubbar och utomjordingar, utan det är en mängd okända fenomen som vi sysslar med, säger han.

I klippet kan du se bilder från utställningen och höra intervjuer med både Clas Svahn och Victor Danell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet