Ulrika Larsson och Charlotte Wilhelmsson tävlar i VM i SUP i Ungern. I klippet lämnar Ulrika en hälsning från tävlingsplatsen. Foto: Privat/Ulrika Larsson

Ulrika från Norrköping tävlar i SUP-VM

Publicerad

Mellan den 9 och 12 september pågår VM i Stand Up Paddleboard, SUP, i den lilla staden Balatonfüred, Ungern. En av de fem tävlande i det svenska laget är Ulrika Larsson från Norrköping. 

– Det är jätteroligt att vara på plats och det är länder från hela världen som har hittat hit. Från Sverige är vi två tjejer, jag och Charlotte  Wilhelmsson, och tre killar, Magnus Lindstedt, Marcus Tronet och Linus Karlsson, säger Ulrika Larsson.

Hur har uppladdningen varit inför VM?

– Jag har legat i som vanligt med fem till tio pass i veckan och så har jag tränat lite extra på vändningar, säger hon. 

I vilka grenar tävlar du?

– Jag ställer upp i 200 meter sprint där vi bara paddlar rakt fram. Och så i technical race som är 1 000 meter där sju stycken bojvändningar ingår, så den tävlingen är mer teknisk.

Vilka är dina styrkor?

– Jag är snabb och stark på kortare distans, det är min grej.

Så vad ser du för chanser att ta en medalj?

– Jag ställer upp i klassen +40 år och jag måste säga att jag har lite dålig koll. Jag vet inte så mycket om motståndet, förutom min lagkamrat och en till som jag vet är väldigt bra. Men jag hoppas verkligen på en medalj, säger Ulrika Larsson.

Ulrika Larsson har sedan tidigare ett SM-guld, fyra SM-silver och två SM-brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.