• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Ian Smith. Foto: Philip Sundén

Ung landslagsspelare till IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till helgledigheten avslöjade IFK Norrköping sitt senaste nyförvärv – den 19-årige landslagsspelaren Ian Smith från Costa Rica.

Högerbacken kommer senast från spel i Costa Ricas FC Santos. På meritlistan finns även spel i Hammarbys U21-lag, som tog SM-guld 2016, och VM-spel i Costa Ricas U17-lag.

Smith har tidigare ryktats till ”Peking”,  och affären påstods vara klar i Costaricansk media redan för två veckor sedan.

IFK Norrköpings nyförvärv 17/18

– Vi ser en väldigt stor potential i hans framtida utveckling, säger tränare Jens Gustafsson.

Fjärde nyförvärvet

Idag kunde övergången bekräftas och nyförvärvet ser fram emot att representera IFK Norrköping.

– Jag vill jobba hårt för att kunna ta en plats i VM-truppen. Jag är väldigt lycklig över att vara en del av ett så bra lag, säger Ian Smith.

Nyförvärvet blir IFK:s fjärde i ordningen inför den nya säsongen. Tidigare har Isak Pettersson, Lars Krogh Gerson och Jordan Larsson anslutit till truppen.

Ian Smith har skrivit på för tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Norrköpings nyförvärv 17/18

Mer i ämnet