Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isac Ländewad, Leo Ströberg, Elin Tobert, Linn Wagnered och Johanna Larsson står bakom företaget chewfreely uf Foto: Lovisa Gelin/SVT

Unga entreprenörer visade upp sina affärsidéer

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års pandemianpassade digitala event var det idag återigen dags för Ung Företags regionala mässa. Runt 1000 unga entreprenörer flyttade idag in i Norrköpings city för att presentera sina affärsidéer.

– Det är årets roligaste och häftigaste mässa, säger Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland.

Mitt i centrum i ett av stadens köpcenter har ungdomarna ställt upp sina montrar och pratar ivrigt med förbipasserande om deras produkter. Här finns alltifrån ved, ljus, pennor som tar bort fläckar på textilier, bestick, och ett instrument som underlättar inlärning av hundar att lära sig skilja på olika ämnen.

Norrköping

Hör mer om två av produkterna på mässan i klippet ovan.

UF-företagarna är gymnasieungdomar som under ett år utvecklat en affärsidé, startat sitt företag och arbetar med riktiga varor och tjänster.

Hannes Grafström, Lucas Classon, Ruben Rusten och Isak Fransson (ej med på bild) står bakom företaget Gödsel gossarna Foto: Lovisa Gelin/SVT

,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet