Daniel Axelsson, chef för grova brott, Cristian Winkler, kommenderingschef, Maria Ottosson, kommunikationsdirektör, Robert Svensson, chef regionala sjukvårdsledningen, under en pressträff i Polishuset i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Utredning inom polisen inledd efter explosion i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisens hantering av ärendet gällande en explosion i Linköping natten till tisdagen har anmälts till polismyndighetens Särskilda Utredningar, rapporterar P4 Östergötland.

Polisen meddelade under presskonferensen som hölls i går att händelsen innebär att polisen måste se över sina rutiner, eftersom hanteringen av den beslagtagna mopeden som innehöll sprängmedel eventuellt kan ha varit felaktig. En anmälan gjordes under gårdagen till Särskilda utredningar.

– Det stämmer, säger Tommy Thorngren, pressansvarig vid Polisregion Öst, till SVT Nyheter Öst.

Det ska också gjorts en så kallad tillbudsanmälan till Arbetsmiljöverket. En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse pågår sedan tidigare.

Ingen skadades

Mopeden exploderade i en polisbyggnad i Linköping och nu utreder polisen om det finns några kopplingar mellan den och explosionen på Ådalagatan tidigare i juni.

Inga personer skadades i samband med explosionen.

Läs och hör mer hos P4 Östergötland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid polishuset i Linköping

Mer i ämnet