Cecilia Westberg, tillförordnad gruppchef för grova brott i Linköping, kommenterar vittnesuppgifter och om polisen undersöker kopplingar till gängkriminalitet. Foto: Erika Landt/SVT

Polisen har ännu ingen misstänkt för Bergamordet

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått en vecka sedan en man sköts till döds i stadsdelen Berga i Linköping. Polisen är mitt i utredningen av händelsen, men har ännu ingen misstänkt för mordet.

Det var på kvällen, onsdagen 19 maj, som en 20-årig man sköts till döds i stadsdelen Berga i Linköping. Vid mordplatsen lägger folk fortfarande blommor, ljus och kort.

Polisen har under veckan hållit förhör med mellan 150 och 200 vittnen, samtidigt som de samlar in bevismaterial från platsen.

Bergamordet

– Vi är fortfarande i ett tidigt stadie i utredningen, säger Cecilia Westberg, tillförordnad gruppchef för grova brott i Linköping.

Ingen misstänkt

I dagsläget har polisen ännu inga misstänkta för brottet, enligt Cecilia Westberg. Hon säger att polisen är intresserad av att höra alla som vittnat något kring mordet.

– Är det någon som sitter på uppgifter och inte har delgett det till oss, så får de gärna kontakta oss.

Hör Cecilia Westberg kommentera utredningen och vittnesuppgifter i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bergamordet

Mer i ämnet