Vad innebär återbruk? Liselott Myrbråten, affärsområdeschef vid Tekniska verken, förklarar i klippet. Foto: SVT

Linköpings första återbrukshall invigd

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen var det dags för invigning av Linköpings första återbrukshall, placerad i Ullstämma.Och direkt när portarna slogs upp så fanns det besökare som ville lämna diverse prylar och möbler.

Under hösten kommer tre nya bemannade återbrukshallar stå klara i Linköping – Ullstämma, Malmen och Gärstad.

– Att återanvända saker är alltid bäst för det reurseffektiva samhället och vår miljö. Så tanken är att mycket som samlas in ska kunna användas en gång till, säger Liselott Myrbråten, affärsområdeschef vid Tekniska verken.

Linköping

Återbrukshallarna som är cirka 200 kvadratmeter stora kommer att ta emot kläder, textilier, heminredning, möbler och husgeråd.

Så vad kommer hända med saker som folk kommer hit och lämnar ?

– Vi skänker sakerna vidare, så det kommer vara välgörenhetsorganisationer som kommer hit enligt ett veckoschema för att hämta upp sakerna. Sedan kommer de sälja dem i de lokala butikerna, säger Liselott Myrbråten.

Hör vad invånarna i Linköping tycker om den nya återbrukshallen?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet