Se i klippet hur det ser ut idag på bandyplanen. Foto: SVT

Vädret kan ställa in bandyfest i Motala

Uppdaterad
Publicerad

IFK Motala riskerar att få sin hemmamatch mot Villa i kvartsfinalspelet inställd. Om det varma vädret fortsätter med plusgrader resten av veckan så finns det en risk att isen inte blir spelbar till på fredag.

– Ja det finns det absolut. Det skulle vara en katastrof säger Mattias Sjöholm tränare för IFK Motala.

Han får ständigt höra av kollegor ute i landet att Motala har elitseriens sämsta is. Inför slutspelet har laget inte kunnat träna fullt ut på is. Dagen innan den avgörande åttondelsfinalen mot Vetlanda i förra veckan var isen inte träningsbar så spelarna fick snöra av sig skridskorna igen.

Motala

– Vi är i mitten av februari. Det är dyngsurt på isen och rören är framme – så de syns, säger Mattias Sjöholm uppgivet.

Bandyhall på önskelistan

Mattias Sjöholm som själv spelat hela sin karriär i IFK Motala och som sedan två år är tränare i klubben tycker nu att frågan om bandyhall måste tas på fullaste allvar.

-Man börjar bli ganska så trött på det här. Vi har diskuterat hall i 15 år och det händer ingenting. Antingen säger man ja eller så säger man nej, istället för att låta det bli hängandes. Sätt ner foten och visa att man vill någonting säger Mattias Sjöholm uppgivet.

Tränare Mattias Sjöholm tillsammans med kollegorna tittar ut över den blöta bandyplanen. Foto: SVT

”Det skulle vara ett lyft för stadens ungdomar”

En bandyhall skulle inte bara vara bra för IFK Motalas A-lag. Mattias Sjöholm menar att ungdomarna skulle vara den stora vinnaren.

– Klart det skulle betyda mycket för killarna i laget men man bygger en hall för alla ungdomar. Det skulle vara ett lyft för hela staden. Vi har nu ett elitlag som vill någonstans och som kan vara bra förebilder för alla unga som behöver ut och röra på sig, därför tycker jag det är väl investerade pengar, säger Sjöholm.

Vi får skämmas

En hall hade säkrat spel på fredag när det väntar kvartsfinal. Mattias Sjöholm håller tummarna för vädrets makter och vill inte tänka på vad en inställd match skulle betyda.

– Då får man skämmas öronen av sig. Jag vet inte var vi skulle spela då heller. Då får väl kommunen betala pengarna det kostar att ställa in matchen säger Mattias Sjöholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet