• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Två våldtäkter på Bråvalla första dygnet

Uppdaterad
Publicerad

Två våldtäkter och ett försök till våldtäkt anmäldes på Bråvalla inatt och i morse. En man försökte slita kläderna av en kvinna mitt under en konsert framför en av scenerna.

Polisen i Norrköping har under natten och morgonen fått tre anmälningar om våldtäkt på Bråvallafestivalen.

– En kvinna har anmält att en för henne okänd man våldtog henne vid några toaletter vid 01-tiden inatt, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Ytterligare en kvinna anmälde tidigt på fredagsmorgonen att hon under natten blivit våldtagen av en man i ett tält på campingområdet. Även det ärendet är rubricerat som våldtäkt.

– Dessutom var det ett försök till våldtäkt där en man försökte slita kläderna av en kvinna mitt under en konsert framför en av scenerna, men när hon försvarade sig och kallade på hjälp försvann mannen från platsen, säger Fredrik Wallén.

Tjuvgömma med mobiler

Polisen har också anhållit två misstänkta mobiltelefontjuvar som är i 30-årsåldern och utländska medborgare. Polisen har tagit de stulna telefonerna i beslag.

– Det är långt fler telefoner än de 50-tal anmälningar som hittills hunnit komma från enskilda personer som fått sina mobiltelefoner stulna, säger Fredrik Wallén.

– Det är en polisiär fem-etta där utredningsläget är mycket gott.

Narkotikabrott och drograttfylla

Polisen rapporterar också ytterligare 15 stycken fall av misstänkta ringa narkotikabrott och ett fall av misstänkt drograttfylleri.

Samtliga ärenden är under utredning hos polisen och kommer att fortsätta under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet