Se när vildsvinet besöker kohagen. Foto: SVT arkiv/Privat

Vildsvinsungen har blivit kompis med korna – se när den besöker hagen

Uppdaterad
Publicerad

Varje dag får kohagen intill Gullvig Börjessons gård i Boxholm besök. Då kommer den lilla vildsvinsungen ut från skogen för att hänga med de andra djuren under några timmar.

– Vi har sett honom varje dag i ungefär två veckor. Han är inte ett dugg rädd för korna så han har nog besökt hagen tidigare, säger Gullvig Börjesson.

Korna i hagen verkar inte vara nämnvärt besvärade av vildsvinets besök.

Boxholm

– Nej, de nosar lite på honom när han kommer fram. Han går ofta och bökar i dyngan efter djuren, och den enda gången som korna reagerar är när han kommer för nära benen – då slår de till lite, säger hon.

Gullvig berättar vidare att ungen är gissningsvis cirka tre månader gammal och har förmodligen blivit utstött från sin familj eller mist sin mamma.

– Han är inte särskild skygg. Han dyker ofta upp mitt på ljusa dagen, och låter sig även fotograferas, säger hon.

– När våra sommargrannar var här senast så gick kvinnan in i hagen. Hon kom så nära som tre-fyra meter från honom och kunde filma honom på nära avstånd. Det brydde han sig inte om ett dugg om, säger Gullvig Börjesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet