Marie Morell (M), oppositionsråd i Region Östergötland. Foto: SVT

M och KD rasar efter sveket från C och L

Uppdaterad
Publicerad

Det är upprörda känslor hos Kristdemokraterna och Moderaterna när de nu ännu en gång fått nobben av Centerpartiet och Liberalerna i Region Östergötland.

– Moderaterna och Kristdemokraterna beklagar detta djupt. Alliansen blev större än det rödgröna blocket och vi står fast vid vår övertygelse om att det behövs en förändring av ledarskapet i regionen, säger Marie Morell (M), oppositionsråd, i ett uttalande.

Samtidigt har Koalitionen (S, MP, C och L) tappat mandat i regionfullmäktige och landar på 49 av totalt 101 mandat, vilket är sju färre mandat än vid förra valet.

– Inte minst hade hälso- och sjukvården behövt ett nytt ledarskap. Under den senaste mandatperioden har vårdköerna i vårt län nästan femdubblats. Vårdplatser har stängts ned en efter en och läkare har larmat om att patientsäkerheten är hotad. Vi har en situation där våra medarbetare inte orkar längre, men koalitionen har hittills inte lyssnat, säger Per Larsson (KD), oppositionsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet