Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabella Hedenstierna hoppas att politikerna ska ändra sig och att Fredriksbergsskolan ska få vara kvar. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Mamman Isabella om skolnedläggningarna i Linköping: ”Vi har inte gett upp hoppet”

Uppdaterad
Publicerad

Elever på Fredriksbergsskolan har nu fått veta vilken skola de får flytta till efter sommaren eftersom deras skola nu ska läggas ner.

– Alla har inte fått sitt förstahandsval utan klasserna splittras och det känns inte bra, säger föräldern Isabella Hedenstierna.

En månad har gått sedan beskedet kom om att fyra skolor och elva förskolor läggs ner i Linköping. Isabella Hedenstiernas son går i årskurs två på Fredriksbergsskolan och eleverna i den klassen får nu flytta till fyra olika skolor.

– Vi hade hoppats att klassen inte skulle splittras men nu blev det så, säger hon.

Ännu inte över

I samband med beskedet om skolnedläggningar bildades flera föräldrargrupper som försökte få de styrande politikerna att ändra sig.

Även om beslut är taget väntas man debattera frågan i kommunfullmäktige på tisdagen.

– Hoppet är det sista som överger oss och vi tycker att det är en stor fråga, säger Isabella Hedenstierna.

Tisdagens möte till trots är den enda möjligheten att ha kvar skolorna att Förvaltningsrätten tar beslut om att frågan ska lyftas politiskt igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.