Även under förra säsongen hade Ombergsliden svårt att få tillräckligt med snö på grund av det varma vädret. Foto: arkivbild

Ombergsliden: ”Vi tror stenhårt på att komma igång”

Uppdaterad
Publicerad

Den snöfattiga vintern gör att skidbackarna får börja ställa in inbokade event och tävlingar. Men hoppet lever ändå vid backen i Ombergsliden mellan Vadstena och Ödeshög.

– Vi behöver endast fyra minusgrader för att börja göra snö. Allt står redo i backen och vi är ivriga att börja använda vår nyinköpta pistmaskin, säger Karl-Gunnar Eriksson.

Tufft år för skidanläggningarna

Yxbacken utanför Norrköping har i stort sett gett upp för att öppna i år och Tolvmannabacken i Kisa kör på sparad snö i några nedfarter. Det är ett hårt år för skidanläggningarna i Östergötland.

– Det är inte roligt, det är ju en ekonomisk katastrof. Vi har tävlingar som vi måste ställa in eller försöka skjuta på så långt det går. Dessutom har vi en pistmaskin som vi behöver betala av. Vi hoppas få lite hjälp av sponsorer och kommunen, säger Karl-Gunnar Eriksson, vice ordförande för skidanläggningen Ombergsliden.

Trots ekonomiska bekymmer så försöker Karl-Gunnar Eriksson hålla humöret uppe.

– Ja, vi tror ändå stenhårt på att komma igång under de närmaste veckorna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.