Foto: SVT

Målet: Ska finnas i alla kommuner

Uppdaterad
Publicerad

I Norrköping vill Fritidsbanken öppna ytterligare ett kontor, då i de centrala delarna av staden. Målet nationellt är att varje kommun i landet ska ha en utlåningsstation.

Redan idag säger personal och ansvariga på Fritidsbankens kontor i Klockaretorpet i Norrköping att det finns utrymme för expansion. I snitt kommer det 50 besökare varje dag för att låna idrottsprylar.

Det är faktiskt inte bara Norrköpingsbor som kommer till utlåningsstationen i Klockaretorpet. Personer från flera håll i Östergötland tillhör kundkretsen.

När Fritidsbanken startade 2007 var det med ett kontor i värmländska Deje. Idag finns 95 banker utspridda i 84 kommuner i landet. Vissa kommuner har alltså fler kontor, som på Gotland där man finns både i Visby och Klintehamn. Ett långsiktigt mål är att varje enskild kommun i Sverige ska ha sin egen Fritidsbank.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.