Foto: SVT

Vill locka tjejer till teknik

Uppdaterad
Publicerad

18 procent tjejer som söker teknikprogram på gymnasiet är för lite. Gruppen ”Tjejer som vill gå teknik” vill ändra på det och fanns med på Arbetsmarknadsdagen i Linköping idag.

– Intresset finns ju där, det är bara det att tjejerna inte vet det själva, säger Alva Holmström från branschorganisationen Teknikföretagen.

För att råda bot på okunskapen tog Teknikföretagen initiativet till Facebookgruppen ”Tjejer som vill gå teknik”. Idag fanns organisationen med på den mässa som arrangerades i Linköping för att informera ungdomar inför valet till gymnasiet.

Linköping

Vid dagens mässa var det få elever som definitivt hade bestämt sig för ett gymnasieprogram. Det faktum att det fortfarande är förhållandevis få tjejer som väljer teknik får reaktioner.

– Jag tycker det är lite tråkigt eftersom det bästa skulle väl vara att det var lika många tjejer som killar, sade eleven Linnea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet