Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anette Nielsen från Region Gotlands VA-avdelning visar hur det går till att hämta dricksvatten. Foto: Patrik Widegren/SVT

Dricksvatten vid kris – så funkar det

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår beredskapsveckan runt om i landet. På Gotland visade man på onsdagen hur det går till att hämta dricksvatten om vattnet i kranen där hemma skulle försvinna.

– Redan idag så finns det ju tydliga rutiner för hur vi ska agera om vattnet tillfälligt slås ut och en prioriteringsordning av vilka som ska ha vatten först, säger Anette Nielsen som jobbar med dricksvatten på Region Gotlands VA-avdelning.

Se mer om detta i klippet ovan.

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den genomförs vecka 39 (25 september – 1 oktober).

Beredskapsveckan är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

Källa: msb.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.