Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet skjuter personal från P18 med AK-5 på målen vid den nya skjutbanan. Foto: SVT

Visbybor slipper skotten – ny skjutbana invigd vid P18

Publicerad

Försvarsmakten strävar efter att samla så mycket av sin verksamhet som möjligt vid det nya regementsområdet på Tofta skjutfält. Nu läggs ytterligare en pusselbit på plats när en helt ny skjutbana har invigts.

Hittills har försvarsmaktens personal genomfört skjutningar på skjutbanan vid det gamla regementsområdet Visborg i södra Visby. Där har grannar till skjutbanan under decennier fått stå ut med knattret från finkalibriga vapen.

De gamla skjutbanorna vid Visborg i södra Visby ska nu börja avvecklas. De närboende slipper nu bullret från skjutövningarna. Foto: Google Earth

Men när nu en ny skjutbana finns på Tofta skjutfält så kommer man inte längre att använda den gamla.

– Fortifikationsverket är ansvarigt för att verksamheter och byggnader avvecklas där det närmsta halvåret, säger Nils Hultqvist, chef för övning och skjutfält vid Gotlands regemente.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet
Mer Öst
Mer Nyheter