Foto: Bertil Ericson / TT

Vrinnevisjukhuset behåller 14:e platsen i den årliga AT- rankingen

Publicerad

Vrinnevisjukhuset i Norrköping hamnar på plats 14, med 5,32 poäng av 6,0 möjliga i Sveriges yngre läkares förenings undersökning.

Varje år skickar föreningen ut en enkät till alla AT-läkare, där de ombeds värdera sin AT-tjänstgöring. Undersökningen ligger sedan till grund för en ranking av samtliga sjukhus i landet. I årets mätning redovisas Linköping och Motala gemensamt och de hamnar på 31:a plats, med 4,95 poäng av 6,0 möjliga.

Vilket betyder att Linköping rankas högst av landets universitetssjukhus.

– Det känns väldigt roligt att vi är bäst i klassen bland universitetssjukhusen, säger Lena Holmertz, verksamhetschef för AT i Linköping och Motala, i en kommentar på regionens sajt.

Enkäten bygger på frågor som rör bland annat introduktion, handledning och instruktion.

AT-ranking

Visa

Sedan 2000 har Sveriges yngre läkares förening mätt och utvärderat AT:s kvalité i hela landet. Utöver rankingen har AT-läkare fått svara på frågor om arbetsmiljö. En femtedel av AT-läkarna överväger att byta yrke, främst på grund av dålig arbetsmiljö och hög arbetsbelastning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer