Musikfestivalen Where's The Music läggs ner i Norrköping Foto: SVT

Festivalen Where's The Music läggs ner i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören FKP Scorpio meddelade under onsdagen att musikfestivalen Where's The Music läggs ner i Norrköping.

– Ja, det är jättetråkigt att den läggs ner tycker vi. Vi har haft ett otroligt bra samarbete alla år med Norrköpings kommun. Men i år har vi tyvärr inte kommit fram till det samarbete som vi önskade för att kunna fortsätta festivalen. Det har pågått diskussioner länge, men nu var vi tvungna att ta beslutet att det inte blir något Where's The Music (WTM) 2019, säger FKP Scorpios PR-chef Kajsa Apelqvist.

Vad var det som gjorde att ni tog det beslutet?

– Vi har tidigare haft kommunen som en stark partner men när vi inte riktigt kommer överens på en del punkter så går det inte få till det. Det är flera orsaker, men en sak är hur festivalen ska finansieras, säger Kajsa Apelqvist.

Kajsa Apelqvist, PR-chef för arrangören FKP Scorpio i Sverige Foto: SVT

Musikhuvudstaden Norrköping

Tidigare i år kom beskedet från FKP Scorpio att Bråvallafestivalen läggs ner. Nu efter fyra år lägger alltså ännu en musikfestival ner i Sveriges officiella musikstad – Norrköping.

– Det här är inget projekt som vi ser någon direkt ekonomisk investering i. Den har varit viktig för oss för att hitta våra nästa artister som vi ska jobba med i framtiden, och samtidigt väldigt viktig för Norrköping för att bygga deras varumärke som musikhuvudstaden. Så vi båda tycker det är väldigt tråkigt att vi inte kommit fram till ett sådant samarbete, säger FKP Scorpios PR-chef Kajsa Apelqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet