Eleverna Miina Almroth och Martin Schwerger från Marieborgs folkhögskola och kommunalråd Lars Stjernkvist (S). Foto: SVT

Efter beskedet: Blandade känslor efter nedlagd musikfestival

Uppdaterad
Publicerad

Where´s the Music, den kombinerade musikfestivalen och branschkonferensen, fortsätter inte i Norrköping. Beskedet får både ris och ros.

På Marieborgs folkhögskola har det i höst startats en linje för de som vill bli musikentreprenörer. Den nu nedlagda festivalen var kanske extra viktig för just de som ska ta sig in i musikbranschen.

Festivalen, som startade 2015, samlade hela popmusikbranschen, alla tog sig till Norrköping. För lokala musikälskare var det dock inte helt oproblematiskt säger Miina Almroth, elev på Marieborgs folkhögskola.

Att festivalen inte fortsätter beror på att arrangörerna FKP Scorpio, och Norrköpings kommun inte kunde mötas. Kommunen ville inte göra specialavtal för festivalen, exempelvis när det gäller hyra av lokaler och marknadsföring.

Norrköping vill profilera sig som en musikstad av rang och ingår också i ett UNESCO-samarbete, Cities of MUsic Network. Att nedläggningen av såväl Bråvallafestivalen som Where´s the Music skulle påverka detta tror inte kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet