Foto: Andreas Hillergren

Wild Kids tillbaka på Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Efter 8 år är det återigen Kolmården som är inspelningsplats för Sveriges populäraste barnprogram – Wild Kids. Inspelningarna sker under två veckor i augusti 2015.

Wild Kids är ett spännande äventyrsprogram för barn där två lag, Björnarna och Lejonen, tävlar mot varandra i olika lagkamper. Ett stort pris står på spel – en resa till Afrika.

Programmet har under årens lopp även vunnit en del utmärkelser. 2007 och 2010 vann Wild Kids priset ”Årets barnprogram” i programmet Kristallen och 2015 belönades Wild Kids med det internationella Emmy-priset.

Inspelning i augusti

De tre första säsongerna (2005, 2007 och 2009) spelades programmet in i och omkring Kolmårdens Djurpark. Nu, till nionde säsongen, är programmet tillbaka där det hela började. Inspelningarna på Kolmården kommer att ske under två veckor i augusti.

Byggnationer påbörjade

Det är inte bara tävlingsmomenten som kommer att utföras inne i parken. Även boendelägren kommer att vara placerade inne på Kolmården och byggnationer av dessa har redan påbörjats.

Programledare kommer vara Rickard Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.